Aftakkingen volledig waterdicht geisoleerd

FlexaLink isoleert afgetakte leidingen van de stadsverwarming waterdicht.

Thermaflex levert FlexaLink, een voorgeïsoleerd leidingsysteem dat aftakkingen van stadsverwarmingsleidingen volledig waterdicht isoleert.

De nieuwe loot aan de Flexalen-familie, het succesvolle voorgeïsoleerde leidingsysteem van Thermaflex, werd onlangs gepresenteerd op de energiebeurs Energie2009. FlexaLink is gemaakt van dezelfde materialen als Flexalen en is net zo licht en flexibel. De aftakkingen zijn volledig geïsoleerd, waterdicht afgewerkt en getest.

Flexalen

Thermaflex ontwikkelde Flexalen speciaal om op grote schaal distributie van restwarmte mogelijk te maken. Het systeem kan worden toegepast bij projecten waar transport plaatsvindt van koude en warmte en warm tapwater, zoals bij stads- en wijkverwarmingsprojecten en in de glas- en tuinbouw. Door restwarmte te gebruiken kan een grote stap gezet worden naar het duurzamer maken van energie en het terugdringen van de uitstoot van CO2. Flexalen wordt duurzaam geproduceerd en is volledig recyclebaar.

Combineren

Thermaflex kan leidingen met Flexalen en FlexaLink nu volledig isoleren. Er treedt geen verlies van warmte of koude meer op en dat is, voor een systeem dat gebruikt wordt voor stadsverwarming, een must.
De combinatie Flexalen en FlexaLink zorgt voor meer tijdwinst en dus kostenreductie op de bouwplaats. De gebruiker werkt er gemiddeld vier keer zo snel mee als met een traditioneel systeem.

Projecten

In de afgelopen maanden is de aftakmethode getest bij renovatieprojecten in Capelle aan de IJssel en Purmerend. De opdrachtgever én installateur waren positief over het gebruiksgemak van Flexalen en FlexaLink. Werken onder moeilijke omstandigheden is een stuk sneller en aangenamer geworden.

« Nieuws overzicht