Verzakte vloer terug op niveau

Belbeton vloerliften hogen betonvloeren op zonder sloopwerk.

Van Dijk Maasland levert met Belbeton in Zuid-West Nederland een primeur met het liften van vloeren: zonder sloopwerk kunnen betonvloeren worden opgehoogd. Nog niet eerder ging het verhelpen van verzakte betonvloeren zo efficiënt en snel.

De nieuwe toepassing van Belbeton zorgt ervoor dat verzakte vloeren snel weer op peil zijn gebracht, met behoud van de bestaande vloer. De holle ruimte onder de betonvloer hoeft slechts gevuld te worden met schuimbeton zodat de vloer in z’n totaliteit gelift wordt.

Verzakkingen ontstaan o.a. door slappe bodems en zijn ‘herkenbaar’ aan de scheuren in wanden. Het grootste ongemak daarbij is dat de randbak waarin de vloer verzonken is, niet mee verzakt. Dit maakt de verzakking goed zichtbaar en zorgt voor een obstakel bij entrees.

Liften van onderuit

De toepassing van Belbeton is eenvoudig. In de verzakte betonvloer worden gaten geboord waarop holle pluggen worden bevestigd. Op deze pluggen wordt een injectiesysteem aangesloten, zodat het schuimbeton onder de vloer gedoseerd kan worden aangebracht. De vloer wordt hierdoor stapsgewijs gelift met een minimum aan overlast. Een prettige bijkomstigheid is dat scheidingswanden worden meegelift, wat ontruimen overbodig maakt. Door het behoud van de bestaande vloer wordt er aanzienlijk in kosten bespaard en is de vloer direct beloopbaar.

Kenmerken
  • samengesteld uit cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof;
  • lage volumieke massa (700 kg/m3);
  • samenstelling naar aanleiding van het gewenste draagvermogen.
« Nieuws overzicht