Bad geruisloos gevuld via aflooprozet

De Rotaplex Trio F van Viega Nederland is genomineerd voor VSK Award.

Rotaplex Trio sifons maken al jaren deel uit van het Viega productenprogramma. Kenmerkend voor deze serie is de verborgen watertoevoer waarbij het water tot nu toe via de overloop werd toegevoerd.

Opvallend aan de nieuwe Trio F sifon is dat het bad wordt gevuld via het aflooprozet. De watertoevoer komt als het ware ‘uit de bodem in het bad’ en is daarmee niet alleen onzichtbaar maar ook zeer gelijkmatig en geluidloos.

Werking

De Rotaplex Trio F bestaat uit een standaard vlakke sifon waarin een volledig zelfstandig, ringvormig toevoergedeelte is geïntegreerd. Deze wordt via een ¾ inch-aansluiting op de mengkraan aangesloten.
Toe- en afvoer zijn binnen de compacte sifon constructief en functioneel gescheiden via een ventielkegel zodat verontreiniging door terugstroming niet mogelijk is. De afvoer wordt geopend en gesloten via de bediening bij de overloop. Met een draaibeweging aan de vlakke bedieningsknop, beweegt de bedieningskabel de ventielkegel onzichtbaar omhoog en omlaag.
De nieuw Rotaplex Trio F leent zich voor alle baden met 90 mm afloopgat. Door de geringe inbouwhoogte van slechts 10 cm is geen extra ruimte onder het bad vereist. Rotaplex Trio F kan worden gecombineerd met diverse designrozetten voor sifons uit het Viega programma.

Genomineerd

Viega Nederland is met de Rotaplex Trio F genomineerd voor de categorie Sanitair van de VSK Award. Tijdens de VSK 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht staat Viega Nederland in hal 3, standnummer C 024.

« Nieuws overzicht