GentleStream voorkomt koudeval

Comfortabele luchttoevoer via unit achter radiator.

Buva introduceert in februari op de VSK 2010 de GentleStream, een ventilatiesysteem die zorgt voor een comfortabele luchttoevoer via een unit achter de radiatoren.

De GentleStream is toepasbaar als onderdeel in het EPC verlagende Vital Air System en is geschikt voor toepassing in bestaande bouw en scholen.

Natuurlijke ventilatie

De GentleStream maakt het mogelijk een natuurlijke ventilatietoevoer te creëren onder de 1,8 meter. Via een muurdoorvoer komt de ventilatielucht achter een radiator binnen en wordt via een unit achter de radiator voorverwarmd om vervolgens de ruimte binnen te stromen. Slimme elektronica meet continue de hoeveelheid ventilatielucht en zorgt, door middel van aansturing van een klep, voor een constante hoeveelheid lucht onafhankelijk van de winddruk buiten.
In de GentleStream zitten geen ventilatoren en omdat de toevoer via de muur plaatsvindt, ontstaat een stil, comfortabel en inbraakwerend ventilatiesysteem op basis van natuurlijke toevoer. De GentleStream is zeer eenvoudig te bedienen, en onderhoudsarm.

Toepassing

De GentleStream kan in nieuwbouw als component worden gekozen in het Buva Vital Air System; al dan niet in combinatie met Buva zelfregelende ventilatieroosters uit de ‘Stream’ serie en de mechanische afvoer BoxStream loopt de EPC reductie op tot 0,22.
In de bestaande bouw levert ditzelfde systeem een Energie-Index waardering op tot 0,14, wat in de meeste situaties één energielabel besparing oplevert. Installatie van de GentleStream is eenvoudig en indien gewenst via Buva uit te voeren.
Voor scholen zijn er speciale uitvoeringen van de GentleStream, met specifieke zomer- en winterregelingen.

« Nieuws overzicht