Beweegbare beveiligingscamera levert HD kwaliteit

Axis Communications gaat een stap verder in het aanbieden van HDTV-kwaliteit aan de beveiligingsindustrie.

De AXIS P5534 PTZ dome camera is een koepelvormige beweegbare camera die geschikt is voor gebruik op luchthavens, treinstations en in opslagloodsen.

Met een 18 keer optische zoomcapaciteit levert deze hoogwaardige HDTV-camera, zowel veraf als dichtbij, uitstekende beelden. De IP51-beschermingsfactor beschermt de lens tegen stof en waterdruppels.
Was HDTV-kwaliteit eerst alleen voor vaste camera’s beschikbaar, nu is die er ook voor beweegbare pan/tilt/zoom (PTZ)-camera's. Met de introductie van deze camera zijn beveiligingsbeelden nu ook in HDTV-kwaliteit.

Uitgebreide functionaliteit

De resolutie, kleurweergave en frame rate van de AXIS P5534 komen overeen met de standaarden die zijn bepaald door de SMPTE (organisatie voor standaardisatie voor film en tv-industrie). De camera biedt meerdere individueel configureerbare, hoge resolutie videobeelden in H.264 en Motion JPEG. Met name de H.264-compressie maakt het mogelijk effectiever om te gaan met opslagcapaciteit en bandbreedte. De dag- en nachtfunctionaliteit zorgt voor scherp beeld, zelfs tijdens matige lichtomstandigheden. Tot slot verloopt de stroomtoevoer van de camera via High Power over Ethernet, waarbij de netwerkkabel wordt gebruikt voor connectiviteit, besturing van de PTZ-functies en de stroomvoorziening.

Autoflip

De 18x optische en 12x digitale zoom biedt de mogelijkheid rond te kijken en in te zoomen. De autoflip levert een belangrijke bijdrage aan het draaien van de camera en een volledig blikveld van 360 graden te simuleren.

Gatekeeper

De Advanced Gatekeeper-functionaliteit maakt het mogelijk dat de camera automatisch inzoomt als deze activiteit binnen het blikveld waarneemt en automatisch weer uitzoomt nadat het bewegende object is verdwenen of na een vooraf ingestelde periode.

« Nieuws overzicht