Binnenklimaat helder in kaart gebracht

Velux visualisatietools voorspellen daglicht- en ventilatieniveaus binnen gebouwen.

Het nauwkeurig in kaart brengen van daglicht- en ventilatieniveaus binnen een gebouw wordt steeds belangrijker.

Specifieke aanbevelingen en vragen hierover nemen toe en dat is ook terug te zien is in de regelgeving. De Velux Daylight Visualizer berekent en visualiseert nauwkeurig daglichtniveaus. En met de Velux Energy & Indoor Climate Visualizer kan de prestatie van een eengezinswoning op het gebied van energiegebruik, ventilatie en binnenklimaat worden voorspeld. Beide Visualizers zijn nu vernieuwd waardoor het nog eenvoudiger is ontwerpen in de Visualizers te integreren.

Daylight Visualizer

De Daylight Visualizer simuleert de helderheid, lichtbronnen, daglichtfactoren en de ligging ten opzichte van de zon. De nieuwe 2.5 versie bevat naast verschillende 3D modellen voor een nauwkeurige voorspelling, interessante nieuwe features waaronder de 3D-importer. Hiermee kunnen 3D-ontwerpen eenvoudig in CAD worden geïmporteerd in een Daylight Visualizerontwerp. Daarnaast biedt de 3D-importer een breder scala aan gebouwtypes, dakvormen en maten.

Energieprestatie

Met de Energy & Indoor Climate Visualizer kan de prestatie van een eengezinswoning op het gebied van energiegebruik, ventilatie en binnenklimaat worden voorspeld. De focus ligt daarbij op het gebruik van gevel- en dakvensters, zonwering, natuurlijke ventilatie en daglichttoetreding. Gebaseerd op daglichtspreiding in de woning, kan de kunstlichtconsumptie vooraf worden berekend. De nieuwe versie 1.1 beschikt tevens over nieuwe features, zoals geanimeerde weergaven van ventilatiestromingen om de natuurlijke ventilatie beter te analyseren. Ook is een betere analyse mogelijk van de opbrengst van passieve zonnewarmte door een dakraam.

« Nieuws overzicht