Rolluik houdt kou buiten

Rolluiken verhogen de warmte-isolatie van dakramen.

In de winter fungeren Velux rolluiken als extra isolatielaag op het dakraam en zorgen voor een verbetering van de warmte-isolatie tot wel 27 procent.

Dit betekent een besparing op de energiekosten, een verhoging van het wooncomfort en minder uitstoot van CO2, kortom beter voor het milieu. Vooral in de winter is het belangrijk om gebruik te maken van passieve zonne-energie en isolerende maatregelen. Door een rolluik op het dakraam te plaatsen wordt een extra isolatielaag gecreëerd.

Zonne-energie

Een woningautomatiseringssysteem zoals het Energiebalans programma van Velux zorgt voor een efficiënt energiegebruik in de woning en een aangenaam binnenklimaat. De elektrische dakramen en rolluiken worden aangestuurd door zonne-energie; energie die ook in de winter voldoende voorhanden is. Het systeem maakt overdag optimaal gebruik van de zonnewarmte en ‘s avonds en ‘s nachts van de isolerende eigenschappen van het rolluik.

Duurzaam Wooncomfort

Naast rolluiken kan ook raamdecoratie zoals verduisterende rolgordijnen en plissé gordijnen, een aanzienlijke bijdrage leveren aan de isolatie van het dakraam. Op de Velux website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe optimaal gebruik gemaakt kan worden van daglicht, rolluiken en raamdecoratie om energie te besparen. En voor eindgebruikers die deze winter besluiten om een Velux handbediend rolluik of rolluik op zonne-energie aan te schaffen bij een Velux dealer, wordt deze door de fabrikant gratis gemonteerd. 

« Nieuws overzicht