Wand bouwen zonder geluidsoverlast

AVL Tape Profiles introduceert de fluistermethode.

Een goede akoestiek is in grote mate bepalend voor de beleving van een woon-, werk- of leefruimte.

Bij de bouw van wandsystemen wordt weinig nagedacht over de akoestiek. De gedachte dat een dubbele gipskartonplaat een optimale geluidsisolatie geeft en daarbij een extra stevig en een hoger brandwerend karakter heeft, is aan herziening toe.

AVL Tape Profiles worden toegepast om de akoestiek van wandsystemen te verbeteren; daarbij hoort ook de vermindering van fysieke belastingen bij de wandmontage. In combinatie met een enkele beplating gipskarton-, vezel-, stootvaste plaat zorgt het product voor een hoge geluidswerendheid, levert het goede brandwerende prestaties en realiseert de gebruiker een degelijk en duurzaam wandsysteem. Met name voor projecten zoals ziekenhuizen, scholen, hotels en appartementencomplexen biedt AVL Tape Profiles een oplossing.

Samenstelling

AVL Tape Profiles bestaat uit een sterke en veerkrachtige akoestische gesloten cellenband. Het profiel is fabrieksmatig voorzien van tape met een schutlaag die na verwijdering op beton- en of steenachtige ondergrond gekleefd wordt. Op een lengte van 4000 mm zijn slechts twee pluggen nodig.

Montage

AVL Tape Profiles is geschikt om verschillende plaatmaterialen te kleven zoals gipskarton-, vezel- of stootvaste plaat. Bij een 1200 mm brede plaat met de plaatlengte vertikaal worden 3 stuks schroeven gemonteerd in de afgeschuinde kant. Bij horizontale beplating in iedere stijl in de afgeschuinde kant.

Kenmerken
  • efficiĆ«nt, hoogwaardig, duurzaam en verantwoord afbouwsysteem;
  • hoge geluidswerend- en brandwerendheid dankzij hoge luchtdichtheid en geluid RW;
  • blijvend vlak en glad eindresultaat dankzij afgeschuinde kanten;
  • bijna geruisloze montage;
  • 95 mm spouw t.b.v. installaties en achterhout;
  • verbetering van arbeidsomstandigheden zowel fysiek als ergonomisch.
« Nieuws overzicht