Hergebruik bestaande (R22)koelleidingen

Cleaning Free technologie is de oplossing voor uitfasering R22.

Het jaar 2010 staat in het teken van de uitfasering R22.

In verband met steeds strengere milieu eisen is het gebruik van Chloor houdende koudemiddelen (Cfk’s en Hcfk’s) binnen Europa vanaf nu verboden. In bestaande installaties mag geen maagdelijk R22 meer gebruikt worden.
Wanneer een ‘oudere’ airconditioninginstallatie met een Chloorhoudend koudemiddel vervangen moet worden, zullen normaal gesproken ook de koelleidingen moeten worden vervangen omdat de restanten koudemiddel en olie in de ‘oude’ leidingen niet samengaan met de nieuwe koudemiddelen en hun olie. Mitsubishi Electric Cooling & Heating heeft als enige leverancier in de markt een antwoord op deze situatie dankzij de Cleaning Free technologie.

Cleaning Free Technologie

Deze technologie maakt het mogelijk om nieuwe installaties aan te sluiten op het bestaande leidingwerk van welk merk installatie dan ook. Dit levert een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op en zorgt voor weinig overlast voor de eindgebruiker tijdens de installatie. Meer comfort en minder energiekosten samen met EIA subsidie op de investering maakt de keuze tussen upgraden of vervangen van een installatie eenvoudig. 
Mitsubishi Electric past de Cleaning Free Technologie al enkele jaren succesvol toe in haar (multi)split systemen. Sinds 2009 wordt de technologie ook toegepast in de VRF systemen.

Voordelen
  • snellere installatie doordat de bestaande leidingen hergebruikt worden;
  • geen overlast voor de eindgebruiker tijdens installatie;
  • geen schade aan het pand door hak- of breekwerk;
  • minder afval door hergebruik leidingen;
  • meer comfort en lagere exploitatiekosten;
  • commercieel zeer sterke argumenten voor vervanging t.o.v. upgraden;
  • het enige antwoord op de uitfasering van R22. 
« Nieuws overzicht