Jaga laat frisse wind door VSK waaien

Unieke oXygen-stand van Jaga, specialist in klimaatbeheersingsoplossingen.

Met een nagebouwd ‘laboratorium’ van twee verdiepingen zorgt Jaga voor een opvallende stand tijdens de vakbeurs voor de installatiebranche VSK.

Jaga heeft een leefsituatie uit het dagelijks leven nagebouwd om de werking van zijn klimaatbeheersingssystemen te demonstreren: bovenop een glazen klaslokaal staat een complete tuin van waaruit frisse lucht via oXygen-radiatoren zorgt voor een perfect binnenklimaat.

Ademende radiator

In veel utiliteitsgebouwen zoals scholen, laat de luchtkwaliteit vaak te wensen over. De ‘ademende radiator’ oXygen zorgt voor de juiste hoeveelheid ventilatie in iedere ruimte. Door gebruik te maken van CO2-meters, domotica en verdringingsventilatie wordt met dit systeem een optimaal effect bereikt.

Klaslokaal met daktuin

De werking van het oXygen-systeem wordt tijdens de beurs op opvallende wijze gedemonstreerd: in een zo goed mogelijk klimaatgecontroleerde, glazen ruimte is een heus klaslokaal nagebouwd. Bezoekers kunnen in het lokaal plaatsnemen en ervaren wat er met het binnenklimaat gebeurt zónder en mét oXygen. Om de werkelijkheid zoveel mogelijk na te bootsen, is bovenop het klaslokaal een daktuin aangelegd waar echte planten voortdurend CO2 omzetten in zuurstof. Deze frisse lucht wordt dan ook als ventilatie in het klaslokaal gebruikt.

Inzichtelijk

Bezoekers kunnen de kwaliteit van de binnenlucht op diverse manieren beoordelen. Zo kunnen ze ervaren dat er geen sprake is van tocht bij het ventileren en dat de temperatuur aangenaam blijft. Om dit voor iedereen inzichtelijk maken, geven CO2- en temperatuurmeters aan hoe de lucht in het lokaal zich ontwikkelt.

Tijdens de vakbeurs VSK 2010 aanwezig op standnummer 01 A126.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie