Oscar afvalbak siert centrum Rotterdam

Rotterdamse afvalbak verovert in rap tempo hele stad.

De robuuste maar slanke afvalbak die ingenieursbureau ipv Delft ontwierp voor het Rotterdamse Zuiderpark, verovert in rap tempo de hele stad.

Inmiddels staan er al duizenden nieuwe afvalbakken in de stad, onder meer in het centrum. Productie van de bakken is in handen van Roteb Ultimade.

Werkgelegenheid

Dat het werkbedrijf van Roteb, de gemeentelijke reinigingsdienst, de afvalbakken zelf produceert, is bijzonder. De aanpak past in het actieve beleid van Rotterdam om de werkgelegenheid in de stad te vergroten. Overigens ontwierp ipv Delft de afvalbakken ook al in samenwerking met Roteb, om zo de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers van de reinigingsdienst te garanderen.

Gebruiksvriendelijk

Bij het ontwerpen van de afvalbak was gebruiksvriendelijkheid een van de aandachtspunten. Gebruikers kunnen hun afval bijvoorbeeld eenvoudig in de bak gooien zonder met hun hand in de inwerp-opening te komen. Voor de vuilophaler is de afvalbak eenvoudig te openen en leverbaar met binnenbak of zakhouder. Qua ontwerp past de afvalbak bij de stad Rotterdam. ipv Delft vertaalde deze wens naar een robuuste, moderne afvalbak.

Hufterproof

De ombouw is gemaakt van staal en aluminium, waarbij het bovenste gedeelte van gietaluminium is. Met dit materiaal was de benodigde stevigheid en de strakke vorm van de kappen het beste uit te voeren. Voor de montage van de 90 centimeter hoge bakken is een betonelement beschikbaar, waarmee de bak geplaatst kan worden op asfalt, bestrating of gras. 

« Nieuws overzicht