Circulatiepomp bespaart energie

KSB levert nieuwe generatie energiebesparende circulatiepompen voor zwembaden.

KSB Nederland BV heeft een nieuwe generatie energiebesparende circulatiepompen voor zwembaden op de markt gebracht. De nieuwe pompen van de serie Filtra N zijn een verdere ontwikkeling van de

circulatiepompen voor zwembaden.
De nieuwe zelfaanzuigende blokpompen kunnen tot 36 m3 zwembadwater per uur recirculeren. De maximale opvoerhoogte bedraagt 21 meter.

Waterbestendig

Omdat de waaier van de nieuwe aggregaten het aseinde volledig omsluit, komt de as niet in contact met water. De waaier is direct op de as geschroefd en niet bevestigd met een schroef, die zich buiten de waaier bevindt. Zo kan de schroef niet roesten en kan de waaier niet losraken. Een pen tussen de roterende ring van de mechanische asafdichting en de waaier, verhindert het samenkleven van de ring en het stationaire gedeelte. Dit verhindert dat de pomp na lang stilstaan met geblokkeerde mechanische asafdichting in bedrijf wordt gesteld.

Minder energie

De toepassing van een nieuw asmateriaal met verbeterde elektromagnetische eigenschappen heeft geleid tot een verlaging van het stroomverbruik van de geluidsarme elektromotoren. De nieuw vormgegeven waaier zorgt daarnaast voor een verbeterd hydraulisch rendement en daardoor voor minder energiegebruik.

Filter

Een doorzichtig deksel vergemakkelijkt de controle van de mate van verontreiniging van de filterkorf. Deze is met een volume van ongeveer 1330 cm3 ruim gedimensioneerd. De filterkorf kan eenvoudig met een klapbaar hengsel uit het huis worden genomen. Het voorfilter is te openen met een eenvoudig te bedienen hefboom die persoonlijk letsel of beschadigingen aan het filterhuis voorkomt.
Het van corrosiebestendig kunststof materiaal vervaardigde huis is voorzien van twee schroefpluggen om het water bij vorstgevaar te kunnen aftappen. 

« Nieuws overzicht