Nieuwe HygroGen2 kalibrator

ACIN instrumenten en Rotronic lanceren de nieuwe kalibrator HygroGen2.

De nieuwe HygroGen2 kalibrator is geschikt voor snelle en nauwkeurige kalibraties en certificering van temperatuur- en vochtsensoren op locatie.

Het apparaat sluit prima aan op de nieuwe productlijn van Rotronic met de HygroClip2 en door de embedded software is de kalibrator beter programmeerbaar. Hierdoor is de HygroGen2 nog sneller en nauwkeuriger en bovendien eenvoudiger in gebruik.

Snel en precies

De lucht in de meetkamer is binnen 5 minuten na instellen stabiel op de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid. Dit betekent dat voor een 3-puntskalibratie slechts een half uur nodig is, wat tenminste 75% sneller is dan andere kalibratiesystemen. De temperatuur varieert minder dan ±0,05°C en in combinatie met de geïntegreerde AirChip3000-technologie zorgt dit voor zeer nauwkeurige en stabiele omstandigheden tijdens een kalibratietest.

Draagbaar en gebruiksvriendelijk

De HygroGen2 brengt het kalibratielab naar het instrument toe, zodat een volledige systeemvalidatie kan worden uitgevoerd zonder de instrumenten te verplaatsen. De interface met touchscreen zorgt voor razendsnel instellen en weergeven van actuele gegevens op zowel numerieke als grafische wijze.

Standaard HW4 software en PC functionaliteit

Geïntegreerde HW4 software ondersteunt de real-time weergave en data-acquisitie op het 8” LCD display of op een externe monitor met een standaard DVI-interface. Negen USB-poorten maken directe aansluiting van Rotronic voelers mogelijk die dan ook direct uit de HygroGen gevoed worden.

Kosteneffectief en toekomstgericht

Dankzij de significante tijdsbesparingen op kalibraties is de HygroGen2 snel terug te verdienen. De embedded software kan eenvoudig ge-updated worden als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid is het ook mogelijk een externe spiegeldauwpuntsensor als referentie aan te sluiten.

« Nieuws overzicht