Hydromodule maakt Ecodan assortiment compleet

Ecodan concept presenteert nieuwe variant op VSK 2010.

Mitsubishi Electric Durable Energy presenteert het Ecodan concept op de VSK 2010 in de verwarmingshal 1 (stand A023).

Ecodan is het energiezuinige alternatief voor de traditionele CV ketel en de energiebewuste klimaatoplossing voor een woning zonder concessies te doen aan het comfort van het binnenklimaat.
Naast de reeds bekende plug and play uitvoering wordt een nieuwe uitvoering geïntroduceerd: de zogenaamde hydromodule.

Hydromodule

De Hydromodule bevat alle onderdelen om het DX deel met het waterzijdige deel te koppelen in een plug and play oplossing. In de hydromodule wordt gebruik gemaakt van Honeywell regeltechniek welke i.s.m. met Mitsubishi Electric ontwikkeld is voor het Ecodan systeem. De regeling sluit volledig aan bij de wensen en eisen in de woningbouw. De consument bedient haar binnenklimaat volledig zoals zij traditioneel gewend is. De Hydromodule is ideaal voor situaties waarbij een plug and play oplossing gewenst is maar ook een bepaalde vrijheid van selectie van het voorraadvat noodzakelijk is. De Hydromodule maakt installatie makkelijker en sneller.
De hydromodule is leverbaar in twee uitvoeringen: koelen/ verwarmen en koelen/verwarmen en warmtapwater. De varianten zijn in meerdere capaciteiten leverbaar.

Ecodan concept

Met de introductie van de hydromodule is het Ecodan concept nu in drie varianten leverbaar:

  • Ecodan zelfbouw concept (losse componenten);
  • Ecodan hydromodule concept plug and play maar wel de mogelijkheid de gewenste volumecapaciteit van het voorraadvat te bepalen;
  • Ecodan boiler concept vaste plug and play oplossing welke het meest eenvoudig in installatie is maar beperkt is in formaat boilerinhoud.
DX of water aansluiting

Het systeem is leverbaar met de platenwisselaar geïntegreerd in het buitendeel zodat er geen STEK handelingen noodzakelijk zijn. Natuurlijk is ook de traditionele variant leverbaar waarbij de warmtewisselaar inpandig geplaatst wordt. In deze variant is er wel een DX aansluiting aanwezig. 

« Nieuws overzicht