Brandveilige isolatie voor vlakke daken

Isover Roofine P 35 is een ware innovatie op het gebied van vlakke daken.

Saint-Gobain Isover introduceert een lichte en brandveilige isolatieplaat met een zeer goede isolatiewaarde voor toepassing op vlakke daken.

Met deze combinatie aan eigenschappen is deze nieuwe isolatieplaat Isover Roofine P 35 een ware innovatie. Door het lichte gewicht biedt de plaat belangrijke voordelen voor zowel de verwerker als de constructeur.

Helft aan gewicht

Op basis van lichtgewicht minerale wol ontwikkelde Isover de nieuwe glaswol dakisolatieplaat. Isover Roofine P 35 van 50 mm weegt minder dan 5,5 kg per stuk. Op een dakoppervlak van 1.000 m2 waarbij een Rc-eis van 2,5 m2 K/W geldt (twee lagen van 50 mm), scheelt dit in totaal maar liefst 8 ton aan isolatiemateriaal in vergelijking met de huidige minerale wol oplossingen; dat scheelt zomaar de helft aan gewicht.
Daarnaast is Isover Roofine P 35 geclassificeerd in brandklasse A2 volgens de CE-markering en gecertificeerd met KOMO-attest-met-productcertificaat K48809.

Isolatiewaarde

De dakplaten hebben een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,035W/mK. Daarmee is Roofine P 35 de best isolerende dakisolatieplaat in minerale wol. Als in 2011 het Bouwbesluit de minimale eis verandert in een Rc van 3,5 m2.K/W is 140 mm al voldoende. De plaat is leverbaar in diktes van 50, 60 en 70 mm en wordt tweelaags toegepast.

Drukvast en beloopbaar

Drukvastheid is belangrijk om tijdens en na het aanbrengen over het dak te kunnen lopen. De eis voor drukvastheid ligt voor beperkt begaanbare daken op een waarde van 40 kPa bij een vervorming van 10%. Isover Roofine P 35 voldoet hieraan (NEN-EN 13162). Daarnaast voldoet Isover Roofine P 35 aan alle andere relevante eisen betreffende veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid van het Bouwbesluit. 

« Nieuws overzicht