New Hydro spuitwaterdicht schakelmateriaal

Niko heeft zijn spuitwaterdicht schakelmateriaal vernieuwd.

De kwaliteit van Niko’s Hydro spuitwaterdicht schakelmateriaal was al uitstekend, maar werd voor de nieuwe generatie verder verbeterd.

Verbeterpunten zijn het gebruik van polypropyleen en een nieuw schakelmechanisme. Bovendien kunnen de opbouwfuncties worden ingebouwd en gaat het monteren en bedraden een stuk sneller.

Veeleisend

Het nieuwe spuitwaterdichte opbouwmateriaal is vervaardigd van polypropyleen, een veerkrachtige kunststof die praktisch onbreekbaar is en niet barst bij belasting. Het materiaal is ongevoelig voor zonlicht en heeft een hoge chemische bestendigheid. Dat maakt New Hydro bijzonder geschikt voor veeleisende omgevingen.

Nieuwe functies
  • spuitwaterdichte opbouwschakelaars van 16A - hiermee schakelt u apparatuur met hogere inschakelstromen zoals tl-armaturen met elektronische voorschakelapparatuur of elektrische terrasverwarmers;
  • schakelaars en drukknoppen ook met LED’s leverbaar (blauw, rood, amber, groen) in 24 of 230V;
  • signaalapparaat met doorschijnende lens en rode LED’s;
  • bruikbaar voor spanningscontrole en storingsmelding;
  • aanpaskader (45 x 45mm) voor eenvoudige montage van elke gewenste inbouwfunctie;
  • eenvoudige montage van elektronische functies (draadloze zenders en ontvangers) of niet-standaardapparatuur zoals een sleutelschakelaar;
  • vlekkeloze inbouw van spuitwaterdichte opbouwfuncties dankzij inbouwkader;
  • betrouwbare en tijdsbesparende aansluiting – alle New Hydro producten zijn zowel verkrijgbaar met schroef- als met insteekklemmen.
Waterdicht

Niko testte alle New Hydro producten in combinatie met OBO wartels (standaard meegeleverd). Deze wartels garanderen de gebruiker de IP55-waterdichtheid dankzij een geïntegreerde vormafdichtingslip en een ingenieuze lamellentechniek. Verder heeft Niko opbouwdozen met soepele perforeerbare ingangen. Deze zijn geschikt voor het gebruik van kabels en buizen M16 en M20. Het membraan waarborgt de hoge IP55-beschermingsgraad.

« Nieuws overzicht