Energiehaag wint warmte uit buitenlicht

Energiehaag systeem combineert warmtepomp met Energiehaagsysteem.

Inteco levert het Energiehaag systeem, een combinatie van warmtepomp en een speciaal uitgevoerde Energiehaag.

Zonnecollectoren en klassieke energiedaken gebruiken de directe stralingswarmte van de zon. Aangezien het aantal zonne-uren tijdens het stookseizoen in Nederland beperkt is, kan met een dergelijke voorziening een minimale dekking van de warmtebehoefte worden gerealiseerd: ca. 30% in de woningbouw.
Het Energiehaagsysteem bereikt een dekking van ruim 90% van de jaarlijkse warmtebehoefte omdat op convectieve wijze warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken. De oriƫntatie van het systeem is bovendien vrij en dus niet meer gebonden aan de zuidrichting.

Warmtepomp

De omzetting naar een hoger temperatuurniveau, geschikt voor klimaatplafonds, inductie-units of vloerverwarming van de op deze wijze onttrokken warmte gebeurt door middel van een energiezuinige warmtepomp. Ten opzichte van een conventioneel CV-systeem bespaart de gebruiker bespaart ongeveer 70% aan toegevoerde energie en daalt de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Energiezuinig koelen

Door het systeem omkeerbaar uit te voeren, kan met dezelfde warmtepomp ook gekoeld worden. De warmtepomp fungeert dan als koelmachine. Daarbij wordt de uit de leefzone onttrokken warmte door middel van het Energiehaagsysteem aan de buitenlucht afgegeven. Vergelijk het met een koelkast waarbij de gekoelde binnenruimte de leefzone voorstelt en de warme radiator aan de achterkant de Energiehaag-elementen.
Dit alles gebeurt op een stille, energiebesparende manier zonder ventilatoren op het dak.

 
Meer weten over de Energiehaag? 

« Nieuws overzicht