Nieuwe gietmoffen voor laagspanningsverbindingen

3M introduceert nieuwe gietmoffenlijn Scotchcast 92-NBA.

De nieuwe Scotchcast 92-NBA gietmof is onderdeel van de nieuwe lijn gietmoffen voor laagspanningsverbindingen van 3M.

De belangrijkste innovaties van deze nieuwe mof zijn een voorgevormde schuimrubberafdichting, een gesloten meng- en gietsysteem met een nieuw vulsysteem en één scharnierend. De montage van laagspanningsverbindingen is daarmee sterk vereenvoudigd.

Schaardeel

Het schaaldeel van de Scotchcast 92-NBA serie is vernieuwd: het bestaat uit één geheel en sluit met scharnieren. De gietmof kan dan ook snel en gemakkelijk gemonteerd worden. Ingewikkelde bouwpakketten met kans op fouten of lekkage tussen losse schaaldelen zijn hiermee verleden tijd.

Gemakkelijke schuimrubber afdichting

De uiteinden van de nieuwe kabelmof kunnen afgedicht worden met voorgevormd schuimrubber. De stevige foam is geschikt voor alle diameters kabels. Het schaaldeel hoeft niet meer op maat gezaagd te worden of te worden afgedicht met tape. Ook dit scheelt in tijd en verkleint bovendien de kans op fouten.

Gesloten meng- en gietsysteem

De harszak van de 92-NBA gietmoffen is voorzien van een nieuw vulsysteem zodat de harszak zonder lekken of morsen gevuld kan worden. De geïntegreerde nippel wordt met een intelligent ‘klik-systeem’ direct aan de gietmof bevestigd. De harszak is transparant, zodat de monteur kan controleren of de twee componenten hars zich goed mengt.
De nieuwe 92-NBA serie wordt geleverd met de polyurethaan hars Scotchcast 40. Scotchcast 40 hars is getest volgens CENELEC 631.1.S2. Het is prima geschikt voor gebruik in een vochtig klimaat en voldoet aan de laatste milieueisen.

« Nieuws overzicht