Luchtzuiverende LED lamp

Lightfresh levert een zuinige LED lamp met ionisatie.

De luchtzuiverende spaarlamp is nauwelijks ingeburgerd of een nieuwe generatie dient zich aan: de luchtzuiverende LED lamp.

Naast het feit dat deze lamp zuinig en milieuvriendelijk is, wordt ook nog eens de lucht gezuiverd. Lightfresh brengt als eerste een serie gepatenteerde LED lampen op de markt die kunnen wedijveren met gloeilampen.

Primeur

Lightfresh is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van luchtzuiverende en energiezuinige lampen. Lightfresh heeft daarmee een primeur. Op de eerste plaats omdat het kaarslampje en twee grotere bollampen moeiteloos kunnen wedijveren met de ouderwetse gloeilamp, maar ook met de nieuwere spaarlampen. Maar vooral omdat er nog geen LED lampen verkrijgbaar zijn met een luchtzuiverende werking.

Ionisator

Net als de spaarlampen zijn de LED lampen voorzien van een zogenoemde ionisator. Deze koppelt positieve deeltjes (verontreinigde lucht) aan negatieve deeltjes. Is de verhouding in balans of neutraal, dan kunnen de positieve, schadelijke deeltjes hun werk niet meer doen. De lamp haalt onder meer (sigaretten)rook, ongewenste luchtjes, pollen, huismijt, bacteriƫn en stofdeeltjes uit de lucht. Een LED lamp kan een ruimte zuiveren van 45 kubieke meter in 3 uur, hetgeen overeenkomt met een gemiddelde kamer.

Kenmerken
  • verbruik kaarslampje is slechts 0,8 Watt (lichtsterkte 20 Watt);
  • bollampen verbruiken 2,4 Watt en 5,8 Watt (lichtsterkte resp. 30 en 50 Watt); 
  • gaan tien keer langer mee;
  • voorzien van een ionisator;
  • geen gebruik van kwik;
  • uitgebreid getest;
  • voldoet aan de geldende Europese richtlijnen

Binnenkort wordt de collectie uitgebreid met de spot-LED (48 mm. doorsnee en 1,2 Watt verbruik i.p.v. 20 Watt). De 50 Watt bollamp is leverbaar vanaf het voorjaar 2010.

« Nieuws overzicht