Raceway System nieuw geleidingssysteem voor glasvezelkabels

R&M levert systeem met een capaciteit tot 6000 kabels voor datacenters.

Het Zwitserse Reichle & De-Massari AG (R&M), producent van netwerkbekabeling, brengt een nieuw kunststof kabelgootsysteem voor glasvezelkabels op de markt onder de naam R&M Raceway System.

Het systeem is geschikt voor het scheiden en beschermen van kabels in datacenters en in verdeelcentra van netwerkbedrijven.

Toepassing

Het gootsysteem wordt gemonteerd aan het plafond boven de datakasten met apparatuur maar kan ook onder een verhoogde vloer worden aangebracht. De diverse componenten van Raceway System zijn eenvoudig aan elkaar te klikken zonder gebruik van speciaal gereedschap. Het aantal componenten beperkt zich tot goten, kruisverbindingen, bochten en kabeluitgangen, die allemaal een veilige buigradius tot 40 mm voor glasvezel garanderen. Dit gering aantal varianten zorgt voor een eenvoudig verwerkingsproces. Raceway System is beschikbaar in zes afmetingen met een capaciteit, variƫrend van 150 tot 6000 aansluitkabels.

Flexibel

De kabeluitgangen zijn op iedere positie in de goten aan te brengen zonder te onderbreken of open te snijden. Ze worden simpelweg aan de zijkant aangebracht. Dankzij deze voorziening laat de kabelgeleiding zich flexibel aanpassen aan de ruimtelijke condities in een datacenter of kantoorruimte. De glasvezelbekabeling laat zich simpel verleggen of aanvullen zonder operationele onderbreking.

Compatible

R&M Raceway System is ook te gebruiken in combinatie met bestaande typen geleidingssystemen en is veelal compatible met op de markt gangbare systemen van andere leveranciers. De Raceway System modules zijn gemaakt van PC/ABS, een onbreekbare kunststof. Het materiaal is halogeenvrij, vlambestendig en ongevoelig voor hitte en daglicht.

« Nieuws overzicht