Omron PLC functionele controllers

Flexibele controllers die afgestemd zijn op de behoefte van de gebruiker.

Met de invoering van de nieuwe CP1E-modellen heeft Omron de succesvolle CP1-serie van programmeerbare besturingen (PLC's) compleet gemaakt.

Het assortiment biedt nu drie modellen PLC's: CP1E, CP1L en CP1H. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om een controller te kiezen waarvan de functionaliteit precies aansluit bij hun behoeften.

Uitwisselbaar

De nieuwe CP1E PLC's maken gebruik van dezelfde programmeermethoden en instructieset als van andere PLC's van Omron. Niet alleen maakt dit de nieuwe controllers eenvoudig te leren kennen en ermee te werken, het betekent ook dat upgrades en downgrades eenvoudig zijn, omdat programma's direct en zonder wijziging kunnen worden overgezet naar verschillende soorten machines.

Veelzijdigheid

Voor een maximale veelzijdigheid beschikken CP1E-N-modellen over een snelle seriële poort, die ideaal is voor het aansluiten van een HMI of het aansturen van frequentieregelaars, alsmede over high-speed pulsuitgangen voor een eenvoudige interfacing met servodrives. Deze eigenschappen maken de PLC's zeer geschikt voor gebruik in eenvoudige motion control- en positioneringstoepassingen.

Kenmerken
  • standaard USB-interface voor programmering en monitoring;
  • gebruik dure, merkgebonden kabels overbodig;
  • beschikbaar in versies met 20, 30 of 40 ingebouwde digitale I/O;
  • uitbreidbaar tot een maximum van 160 I/O punten;
  • zes encoderingangen (10 - 100 kHz) en twee pulsuitgangen (10 en 100 kHz);
  • 2K steps (CP1E-E modellen) of 8K steps (CP1E-N-modellen) gebruikersgeheugen met een instructietijd van 1,1 µS;
  • analoge in- en uitgangen aanwezig (beperkt aantal modellen).

 
De nieuwe modellen sluiten aan bij Omron’s bestaande CP1L PLC's, die uitbreidbaar zijn tot 180 I/O punten en een 5K of 10K steps gebruikersgeheugen bieden samen met optionele ethernet-mogelijkheden, en bij Omron’s CP1H PLC's die alle kenmerken combineren van de CP1L-modellen met een maximum I/O-capaciteit van 320 punten en 20K steps gebruikersgeheugen.

« Nieuws overzicht