Grenzeloze designmogelijkheden met efficiënte OLED

OSRAM toont compleet nieuwe lichttoepassingen met honderden organische LED op Light+Building.

Een indrukwekkende OLED installatie van de hand van de lichtplanners van LichtKunstLicht is de belangrijkste attractie op de OSRAM stand op de beurs Light+Building in Frankfurt van 11 tot en met 16 april 2010.

Designobjecten en –lichtbronnen tonen aan de hand van concrete toepassingsvoorbeelden het spectrum voor de flinterdunne lichtbronnen in verschillende kleuren en vormen.

Oppervlakteverlichting

Organische LED bieden compleet nieuwe mogelijkheden aan architecten, lichtplanners en ontwerpers. In principe kan elk(e) object, onderdeel van meubilair, wand, plafond en raam en veel meer andere onderdelen veranderen in een lichtbron. Ook lichtgevende oppervlakten zoals lichtgevende plafonds en scheidingswanden behoren tot de mogelijkheden met OLED.

Inspiratie

Bezoekers van de Osram stand kunnen de OLED ook ervaren. Spiegelpanelen met Orbeos OLED van OSRAM Opto Semiconductors zweven nagenoeg vrij in de ruimte en vormen wanden en delen van het plafond en de vloer. De verlichting in de toekomst is niet meer afhankelijk van een centraal punt door enkele lichtbronnen. Waar in het verleden deze weg werd gevolgd, bieden de organische lichtdiodes een ongekende creatieve vrijheid.

Demonstratie

De volgende vier toepassingsmogelijkheden worden gedemonstreerd op de beursstand:

  • een vitrine met geïntegreerde OLED panelen toont de mogelijkheden van gekleurde of witte lichtbronnen;
  • een armatuur met 90 Orbeos panelen kan voorwerpen in een winkel of museum bijzonder opvallend verlichten;
  • een gecombineerde ruimteverdeler van een vierkante meter zorgt voor grafische effecten en een groot aantal kleuren en vormen op nieuwe lichtvlakken;
  • het vierde designerstuk laat een functionele combinatie van twee nieuwe lichtbronnen zien;
  • een puntvormige LED met een vlak OLED paneel creëert een mooi uitziende combinatie voor individuele lichtoplossingen voor thuis.
« Nieuws overzicht