Koning onder de gipskartonplaten

Knauf BV levert de Diamond board, een afbouwplaat van gipsvezels en -karton.

De Diamond board is een topkwaliteit afbouwplaat die de beste eigenschappen van gipsvezel- en gipskartonplaten combineert.

De Diamond Board is bijzonder geschikt voor beplating van lichte, niet dragende scheidingswanden met houten of metalen staanderwerk. Vooral daar waar aanvullende eisen gelden voor vochtbestendigheid, geluidsisolatie, brandwerend- en stootvastheid, leent de ‘koning onder de gipsplaten’ zich uitstekend voor een hoogwaardige afwerking, ook in vochtige ruimtes. 

 
Eenvoudige verwerking 

Diamond Board bevat een extra zware kern van gips, is versterkt met glasvezels en bekleed met speciaal karton. In tegenstelling tot de gipsvezelplaat is Diamond Board door middel van insnijden en breken eenvoudig te verwerken. Ook wat het op maat maken en bevestigen betreft, onderscheidt de plaat zich positief ten opzichte van gipsvezelplaten: de platen zijn eenvoudig, zonder oprullen, te schroeven en hoeven daardoor niet vlakgeschuurd te worden.

 
Glad en strak 

Diamond Board is veel minder gevoelig voor uitzetting en krimp dan een gipsvezelplaat. In plaats van 1 dilatatie per 8 meter is maar 1 dilatatie per 15 meter nodig, zodat een hoog afwerkingsniveau wordt gerealiseerd. Goed om te weten is dat Diamond Board op standaard CW- en UW profielen van 0,6 mm wordt gemonteerd en dat de platen standaard worden geleverd in de breedtes 600 en 1200 mm. Wie kiest voor Diamond Board van Knauf, kiest voor optimaal verwerkingsgemak.

Kenmerken
  • weinig dilataties nodig;
  • gladder en strakker eindresultaat;
  • stootvast, vochtbestendig, geluidsisolerend en brandwerend;
  • eenvoudige montage en verwerking.
« Nieuws overzicht