Bolimixmachine brengt nieuwe slijtlaag aan

Bolidt bracht een nieuwe slijtlaag aan op de gehele oostzijde van de Erasmusbrug.

Begin dit jaar gaf de gemeente Rotterdam Bolidt hiertoe de opdracht. Het werk werd uitgevoerd met een door Bolidt speciaal ontwikkelde machine.

 
3000 m2 in 4 uur
In het kader van onderhoud werd besloten tot een nieuwe laag. In een tijdbestek van ongeveer 4 uur werd de gehele oostzijde van de brug, ruim 3000 m2, voorzien van een nieuwe slijtlaag. Hoewel Bolidt drie dagen de tijd had, werd de belijning in twee dagen al afgerond. Hiermee is het werk zeer snel uitgevoerd, in minder dan 36 uur tijd. Zonder machinale aanpak zou een dergelijk werk zeker een week geduurd hebben.

Bolimixmachine

De Bolimixmachine die Bolidt heeft ontwikkeld, is oorspronkelijk bedoeld voor het aanbrengen van slijtlagen op betonnen onderlagen, zoals dit bijvoorbeeld op de Moerdijkbrug, de brug bij Hagestein en de Hollandse brug is gerealiseerd. De Erasmusbrug heeft echter een stalen onderlaag, waarvoor een andere slijtlaag nodig is.
Speciaal voor het werk op de Erasmusbrug heeft Bolidt daarom de machine aangepast, met de voorwaarde dat de machine snel van het ene systeem naar het andere kan switchen. Hiervoor zijn verwisselbare tanks gemaakt, die een zeer korte ombouwtijd kennen.
Niet alleen de snelheid van de machine is een groot voordeel, maar ook is men bij de uitvoering nu veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Voorheen was het noodzakelijk om enkele dagen droog weer te hebben, nu is dat maar circa 1,5 dag. Nadat de slijtlaag is aangebracht, vormt regen geen belemmering meer.

« Nieuws overzicht