Brandwerende en geluidsisolerende overheaddeur

Protec overheaddeur combineert twee eigenschappen.

Protec Industrial Doors is erin geslaagd om een brandwerende overheaddeur en een geluidsisolerende overheaddeur te ontwikkelen en als één deur op beide eigenschappen als complete deurconstructie te certificeren.

 
Deze nieuw ontwikkelde overheaddeur is eerst getest op haar akoestische eigenschappen bij Peutz conform de ISO140-3:1995 en daarna, ook bij Peutz, op de brandwerende eigenschappen conform de EN1634-1, EI1-60.

Dubbele constructie

Door deze unieke gecertificeerde combinatie, 60 minuten brandwerendheid en 45 dB geluidsisolatie, is het toepassen van dubbele constructies overbodig geworden en zijn er grote voordelen te realiseren op de inbouwmogelijkheden, gebruiksgemak en prijs bij aanschaf en onderhoud.

Test brandveiligheid

Peutz heeft als tweede laboratorium in Nederland een accreditatie gekregen voor het uitvoeren van brandwerendheidsproeven. De geluidsisolerende overheaddeur is de eerste industriële deurconstructie die in de geaccrediteerde oven van Peutz getest is op brandveiligheid. De geluidsisolerende overheaddeur heeft een brandwerendheid van 60 minuten behaald conform de NEN-EN 1634-1, EI1-60.

« Nieuws overzicht