Gipsvezelplaat verbetert binnenklimaat

Toepassing van Fermacell gipsvezelplaat zorgt voor gezondere school.

Fermacell gipsvezelplaten kunnen in belangrijke mate bijdragen aan de verbetering van het binnenklimaat van klaslokalen. Door een gebrek aan ventilatie is in veel scholen het binnenmilieu slecht.

Dat gaat ten koste van de leerprestaties van leerlingen en het functioneren van docenten.

Bij de renovatie en nieuwbouw van scholen gaat de aandacht steeds vaker uit naar gezond bouwen. Het resultaat is ‘frisse scholen’: scholen met een gezond binnenmilieu en een laag energieverbruik.
Fermacell past perfect in dit concept. De standaard gipsvezelplaten van Fermacell zijn stootvast, brandwerend en geluidsisolerend; drie belangrijke uitgangspunten voor de (ver)bouw van nieuwe scholen. Dat maakt Fermacell zeer geschikt voor het afbouwen van schoollokalen.

Fermacell Greenline

Een stap verder gaat Fermacell Greenline, de gipsvezelplaat die schadelijke stoffen absorbeert en duurzaam bindt. Fermacell Greenline verbetert de lucht en daarmee het binnenmilieu van een school aanzienlijk.
Greenline platen zijn gewone gipsvezelplaten, die fabrieksmatig aan twee zijden behandeld zijn met een werkende stof op keratinebasis. Er zijn Greenline Gipsvezelplaten voor wanden en plafonds en Greenline Vloerelementen. Bovendien zijn er Greenline lijmen voor platen en vloerelementen.
Fermacell Greenline blijft actief onder afwerkingslagen, bij voorkeur dampopen verven, wandbekledingen en vloerbedekkingen. De werking van Fermacell Greenline is onderzocht en bevestigd door het onafhankelijke Eco Institut uit Keulen.

Fermarock wanden

Voor een integrale oplossing bij scholenbouw biedt Fermarock een uitstekende optie. Fermarock is een KOMO-gecertificeerde niet-dragende systeemwand, bestaande uit een stalen profiel met aan weerzijden Fermacell gipsvezelplaten en daartussen Rockwool isolatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie