WK in teken van energiezuinige verlichting

350 Meter LED-licht tijdens het WK voetbal.

OSRAM is duidelijk vertegenwoordigd op het WK en zal met haar innovatieve toepassingen op locatie een belangrijke bijdrage leveren.

Van binnen- en buitenverlichting tot floodlights en van verlichting voor cateringruimten tot verlichting van parkeerplaatsen: OSRAM producten zoals hogedruk gasontladingslampen, T5 en T8 fluorescentielampen en LED zijn toegepast in alle tien stadions waar tijdens het WK gespeeld wordt.
OSRAM heeft onlangs het grootste LED-project ooit in Zuid-Afrika succesvol en op tijd voor het WK 2010 afgerond.

Lichtbaken

Het Moses Mabhida Stadion in Durban is het meest spectaculaire lichtbaken van Afrika geworden. Een enorme boog die over de gehele lengte van het stadion spant wordt aan beide zijden door 412 LED-stralers ‘dynamic effect’ BEKA armaturen (Schréder Group) verlicht waarin 36 OSRAM Golden DRAGON Plus LED zijn geïnstalleerd.
Door het LED-systeem is de arena vanuit de verre omtrek te zien. In de boog, die de saamhorigheid van sportfans symboliseert, bevindt zich ruimte om het systeem te installeren en te onderhouden.

Lokale fabrikanten

De LED’s hebben een kleurtemperatuur van 4.000K en de levensduur is minimaal 50.000 uur bij maximaal gebruik. De segmenten worden bestuurd via het DMX protocol dat voor spectaculaire lichteffecten zorgt. De BEKA armaturen zijn weerbestendig en veelzijdig bruikbaar en zijn bijna 2 meter lang. Ze werden ontwikkeld in samenwerking met lokale fabrikanten speciaal om aan de hoge eisen te voldoen.

Overal

Naast floodlights zijn de stadions voorzien van in- en outdoor verlichtingssystemen met de bijbehorende besturingen. OSRAM kennis is overal aanwezig: de luchthavens in Durban, Johannesburg en Kaapstad, 150 kilometer aan wegen en verschillende stedelijke treinstations worden uitgelicht met behulp van OSRAM producten.

« Nieuws overzicht