Windvaste screens met speciale beugels

Fixscreen zorgt voor aangename temperaturen in dienstencentrum Almere.

Renson, trendsetter in ventilatie en zonwering en De Kruijff, specialist in projectstoffering, zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in het gebouw van een nieuw dienstencentrum in Almere.

De windvaste Fixscreens houden de zonnestralen tegen en voorkomen zo oververhitting. Het projectteam van Renson ontwikkelde speciale beugels, waardoor de screens in een vals plafond aan de buitenzijde van het gebouw geïntegreerd konden worden.

Zongericht gebouw

Het gebouw waarin het nieuwe dienstencentrum is gevestigd wordt gekenmerkt door veel licht en grote glaspartijen. Grote automatische schuifdeuren en een vliesgevel met een totale oppervlakte van 1200 m² zorgen voor een uitnodigende voorgevel met voldoende lichtinval
Een zongericht gebouw met veel glas biedt visueel contact met de omgeving waarbij natuurlijk licht ongehinderd kan binnenkomen. In de zomer kan dit echter tot oververhitting leiden. Een efficiënte buitenzonwering voorkomt dit probleem. Zonnestralen, ongewenste warmte en storende lichtinval komen niet binnen maar het visuele contact met de omgeving gaat niet verloren.

Fixscreen

De Fixscreen is uitgerust met een ingenieus gepatenteerd geleidingssysteem met symmetrische rits. Daardoor zit het doek strak en windvast in elke positie en worden klapperende en stukgescheurde screens absoluut vermeden. De voor dit gebouw toegepaste screens hebben een hoogte en breedte van 4 bij 3,6 meter.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie