Groener Expo 2010 in China dankzij Osram

Energiezuinige verlichtingsoplossingen als LED en OLED zorgen voor een duurzame Expo.

Als de officiële verlichtingspartner van Expo 2010 levert Osram samen met moederbedrijf Siemens groene technologie voor ruim 40 projecten.

De energiezuinige oplossingen van Osram sieren de interieurs van de gebouwen en de straten, paden en toeristische attracties. Hoogtepunten zijn het Chinese paviljoen, het Expo Centre en het 'We are the World'-paviljoen. De paviljoens en de boulevards rond de Expo zullen verlicht worden door meer dan 150.000 LED’s van Osram.

Chinese paviljoen

Om het 30 meter hoge paviljoen met traditionele Chinese kenmerken 's nachts goed tot zijn recht te laten komen, zet Osram ruim 23.000 Golden DRAGON Plus LED in, waarvan het licht tot op 66 meter afstand te zien is.
Het voordeel van LED’s is dat ze ruim 70% energiezuiniger zijn dan de traditionele halogeen schijnwerpers. Dankzij hun levensduur van 50.000 uur verminderen LED bovendien de kosten voor onderhoud en het vervangen van lampen aanzienlijk.

World Expo Centre

Door fluorescentielampen en compact fluorescentielampen toe te passen in combinatie met energiezuinige elektronische voorschakelapparaten, bereikt Osram energiebesparingen van wel 25% in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen. De dynamische dimeffecten van de LINEARlight LED-modules van Osram die ook worden toegepast, zorgen voor de perfecte ambiance om wetenschap en technologie te presenteren in het Expo Centre.

'We are the World'-paviljoen

Hier demonstreert Osram de mogelijkheden die OLED (organic light-emitting diodes) bieden op het gebied van ontwerp en energie-efficiëntie. In een huiselijke setting vormen rijen ORBEOSTM OLED-panelen de omlijsting van een spiegel. De ultraplatte oppervlaktelampen zijn niet alleen mooi om te zien, maar verspreiden bovendien een aangenaam diffuus licht.

« Nieuws overzicht