Otis maakt lifttechniek groener

Otis moderniseringspakket voor ombouw van bestaande liften.

In 1999 stond Otis Elevator Company aan de wieg van de Gen2™, de meest energiezuinige lift ter wereld. Enkele jaren later zag de moderniseringsvariant, de Gen2mod™, het levenslicht.

In de afgelopen jaren werd de techniek doorontwikkeld en verbeterd. Nu breidt Otis haar assortiment groene liften uit met drie nieuwe moderniseringspakketten.

Modernisering

De Gen2mod™ geldt als de meest energiezuinige liftmoderniseringsoplossing van de huidige generatie liften. De platte banden, energiezuinige direct aangedreven synchroonmotor en hergebruik van remenergie door de ReGenDrive zorgen voor een tot drie keer langere levensduur.

Gen2™ techniek

Voor de bestaande liftenmarkt is de Gen2mod™ ontwikkeld. Deze verandert een gewone tractielift naar een Gen2mod™ tractielift. Hierdoor wordt het energiegebruik tot 70% gereduceerd.
Met de introductie van de ‘Gen2mod Hydro™’ wordt ook de hydraulische lifttechniek energiezuiniger. Door ook hier Gen2™ techniek toe te passen, verandert de hydraulische lift in een tractielift. Daardoor is er geen olie meer nodig en wordt het energiegebruik tot 80% gereduceerd.

Het ‘Gen2mod™ Stand Alone’ pakket maakt de nieuwe generatie groene liftoplossingen compleet. Het pakket kan worden toegepast op alle liften die gebruik maken van een MCS220 besturingssysteem, waarbij na modernisatie de ReGenDrive het energieverbruik tot 60% vermindert.

« Nieuws overzicht