Wonderboard beperkt groei micro organismen

Milin levert Wonderboard wand- en plafondbekleding: dé oplossing voor hygiënische ruimten.

Onderzoek wijst uit dat bevuiling van voedsel tijdens de opslag in koelcellen een ernstig risico kan vormen voor de volksgezondheid.

Grootste oorzaak is de aanwezigheid van micro organismen die zich hechten aan de vloer of de wanden van koelcellen om zich daar vervolgens te vermenigvuldigen. Vervuiling kan grotendeels worden beperkt door wand- en plafondbekleding toe te passen die minder gevoelig is voor de bacteriële hechting.

Kenmerken
  • de bekleding is direct te verlijmen tegen vlakke ondergronden;
  • uniek montagesysteem, waarbij de kunststof verbindingsprofielen met een clicksysteem aan elkaar worden verbonden zodat een volledig afgesloten binnenruimte ontstaat;
  • twee plafondsystemen: een sandwichpaneel van 35 mm of een vlak kunststof paneel van 10 mm;
  • de wandbekleding brokkelt niet af zodat bacteriën zich niet kunnen vasthechten;
  • voldoet aan de volgende kwaliteitssystemen, zoals ISO, IKB en H.A.C.C.P.
Twee plafondsystemen

In beide gevallen wordt het nieuwe of bestaande plafond uitgevuld met gewolmaniseerd hout of een kunststof kokerconstructie. Rond kranen en elektraverzamelpunten is het mogelijk om luiken te creëren, zodat deze punten altijd eenvoudig bereikbaar blijven.

Toepassing

Wonderboard is te gebruiken voor directe verlijming tegen oude tegelwanden waar scheuren in zitten, voegen stuk zijn of het glazuur af is. Er ontstaat geen ruimteverlies, omdat het paneel maar 2,3 mm dik is. Roestige stalen sandwichpanelen zijn in een mum van tijd weer als nieuw. Ook bij nieuwbouw biedt het Wonderboard de meest ideale oplossing, omdat bedrijven en instellingen steeds meer kiezen voor duurzaamheid (Dubo).

Brandwerend

Daarnaast is er het Wonderboard Pyropanel. Pyropanel beschikt over dezelfde eigenschappen, maar is tevens brandwerend (brandklasse B1).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie