Onhandig plakken in de bouw is verleden tijd

SAB-profiel levert nu binnendozen met dichtband en korte lengte.

SAB-profiel biedt de mogelijheid om alle typen binnendozen vanaf de fabriek al met een dichtband te leveren. Hiermee komt een einde aan het onhandige plakken op de bouw in weer en wind.

Het dichtband zit altijd op de juiste plaats en ononderbroken over de gehele lengte van de binnendozen, is eenvoudig te comprimeren en biedt een zeer goede luchtafdichting. Dankzij deze extra service van SAB-profiel wordt de isolatiewaarde en het comfort in het gebouw verhoogd en dalen de kosten op de bouwplaats en de energierekening.

Korte lengtes

De meest verkochte binnendoos SAB B90/500 kan voortaan ook in lengtes korter dan 1,8 m (maar wel langer dan 0,4 m) geleverd worden. Het moeilijk knippen op de bouwplaats van binnendozen behoort daarmee tot het verleden. Toepassing van korte lengtes in een bouwproject zorgt voor minder materiaalverlies, minder afval en behoud van kwaliteit.

Eigenschappen

Het dichtband is grijs polyurethaan schuim met een afmeting van 15 x 5 mm en brandklasse B2. De luchtdichtheid (α) is < 0,1 bij compressie tot 66%. Alle binnendozen zijn verkrijgbaar in de staaldiktes 0,75 mm tot en met 1,25 mm. De maximale lengte van de binnendozen is 18 meter.
De SAB B90/500 binnendoos kent nu een minimale lengte van 0,4 meter. Voor alle andere dozentypen geldt nog steeds een minimale lengte van 1,8 meter.

Materiaal en coatings

Binnendozen zijn standaard leverbaar in sendzimir verzinkt of met een interieurcoating 15 mμ (in de kleur RAL 9002 - grijswit). Op aanvraag zijn echter andere Colorcoat producten en kleuren mogelijk. Wij adviseren u de binnendozen inclusief een interieurcoating te bestellen. Door het gecoate oppervlak zijn oneffenheden minder zichtbaar en heeft u door de lichte witte kleur minder verlichting nodig. Op deze manier wordt er (extra) bespaard op de energierekening.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie