Prestatie zonnepanelen nauwkeurig in beeld

Euro Index levert een testinstrument en netanalyser voor fotovoltaïsche installaties.

De ELEKTRO LIJN SOLAR 300N voert alle relevante metingen uit om de prestaties van enkelvoudige en driefasen fotovoltaïsche installaties te analyseren.

Het handzame formaat en het TFT touchscreen kleurenscherm zorgen voor een groot bedieningsgemak. Voor een goede analyse is een meting van de gelijk- en wisselstroom voor en na de omvormer nodig, evenals meting van de stralingsintensiteit en temperatuur van de zonnepanelen en omgeving.

Solar-02

Omdat de afstand tussen de zonnepanelen en de omvormer in veel gevallen vrij groot is (zonnepanelen op het dak van het gebouw en de omvormer in de meterkast) wordt gebruik gemaakt van een losse logger (SOLAR-02). Het gebruik van de SOLAR-02 maakt het gebruik van onhandige lange meetsnoeren overbodig. De logger wordt gesynchroniseerd met het meetinstrument, waarna de metingen worden uitgevoerd. Na de metingen worden de meetgegevens weer samengevoegd voor analyse en rapportage.

Kenmerken
  • de SOLAR300N is tevens een krachtig instrument voor driefasen netanalyse conform EN50160;
  • het toestel biedt vermogensmeting, analyse van harmonischen tot de 49ste, registratie van spanningstransiënten met een resolutie vanaf 5 microseconden, analyse van onbalans, etc.;
  • de bijgeleverde TOPVIEW software maakt het opstellen van professionele rapportage gemakkelijk.
  • het instrument wordt geleverd in een stevige draagkoffer met een compleet accessoirepakket.

Meer informatie

« Nieuws overzicht