Isokorf XT koppelt ontwerpvrijheid aan binnenklimaat

Schöck koppelt met de Isokorf XT ontwerpvrijheid aan de eisen van een duurzaam binnenklimaat.

Voor ontwerpers is het een uitdaging om creativiteit niet ten koste te laten gaan van regelgeving en technische beperkingen.

Als oplossing hiervoor komt Schöck met de Isokorf XT: een koudebrugonderbrekingselement met een hoge isolatiewaarde maar met alle ruimte voor ontwerp.
Uitwendige constructies zoals balkons spelen een belangrijke rol in het wooncomfort en voegen een belangrijk element toe aan de architectonische vormgeving. Daarnaast houdt een balkon zonnestraling tegen, wat in het passiefhuisconcept van belang is.

Eigenschappen

De Isokorf XT heeft een isolatiedikte van 120 mm en een gereduceerde staafdiameter van de wapening door de hogere treksterkte van het staal. Daarnaast heeft de Isokorf lagere warmtegeleidingeigenschappen van het UHPC-drukelement door de geoptimaliseerde mengselsamenstelling. Dit leidt tot een verbetering van de thermische isolatie met 30 procent.

Toepassingen

Het systeem is ook toepasbaar en gecertificeerd als koudebrugonderbreking in de passiefhuis-bouwmethode. Door het uitgebreide leveringsprogramma zijn veel denkbare situaties met de Isokorf XT mogelijk.

« Nieuws overzicht