Lichtreclame switcht naar LED

OSRAM presenteerde nieuwe LED-oplossingen voor winkelverlichting en buitenreclame op EuroShop 2011.

Licht speelt een belangrijke rol bij verkooppsychologie. Als het om de verkoop van producten gaat: goede verlichting is het halve werk.

LED verlichting is een goede aanvulling op bestaande technologieën of is juist een alternatief hiervoor. Afzonderlijke producten en verkoopzones kunnen optimaal worden uitgelicht door de flexibele positionering van LED’s, waarbij het verlies door verstrooiing laag blijft en de kleurweergave optimaal.

HCI-lampen

Op EuroShop presenteerde OSRAM onder meer de POWERBALL HCI-TX/P, de kleinste ‘protected’ lamp ter wereld. Dankzij splinterbescherming biedt deze lamp een hoog veiligheidsniveau voor kantoren, shops, restaurants en hotels; omgevingen waar vaak open armaturen worden toegepast. Met een lichtopbrengst tot 100 lm/W is de lamp uiterst efficiënt.
Het kleinste lid van de POWERBALL-familie is de HCI-TF, die bij uitstek geschikt is bij compacte, decoratieve armaturen. Deze lamp leent zich voor alle toepassingen waarin een hoge lichtopbrengst bij een laag vermogen vereist is.
Voor zowel de nieuwe generatie als voor de bekende HCI-lampen biedt OSRAM POWERTRONIC: een volledig compatibel en kwalitatief hoogwaardig elektronisch voorschakelapparaat.

Lichtgevende letters en lichtreclames

Het nieuwe productaanbod op het gebied van lichtgevende letters en lichtreclames is onderverdeeld in twee categorieën:

 
BoxLEDTM Back - voor lichtbakken en lichtposters (verlichting van achteren);
BoxLEDTM Side - voor verlichting vanaf de zijkant.

Beide systemen overtuigen dankzij hun onovertroffen efficiëntie en kunnen worden gebruikt ter vervanging van de tot nu toe toegepaste fluorescentielampen.

Projector

De nieuwe gobo-projector Kreios G 600 zorgt voor merkversterkende spot- en effectverlichting. Kreios heeft een lichtopbrengst van maar liefst 600 lm en zorgt daarmee voor helder gedefinieerde en gelijkmatige verlichting van het gehele afbeeldingsoppervlak.
Met een opgenomen vermogen van nog geen 15W is de LED-module bijzonder energiezuinig. Dankzij de lange levensduur van LED hoeft de lichtbron in een gobo-projector bovendien zelden te worden vervangen.

« Nieuws overzicht