Marmoleum al meer dan honderd jaar groen

Forbo Flooring levert Marmoleum, de meest milieuvriendelijke vloerbedekking in de markt.

Marmoleum, het belangrijkste linoleummerk van Forbo Flooring, is één van de meest milieuvriendelijke vloerbedekkingen in de markt.

Het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen (97%) als lijnzaad, hars en jute, is volledig biologisch afbreekbaar, bevat 70% hernieuwbare grondstoffen (gerecycled materiaal) en heeft een lange levensduur.
Marmoleum wordt al meer dan 100 jaar op vrijwel dezelfde wijze geproduceerd door Forbo. Van lijnolie, hars, houtmeel, kalksteen en pigmenten worden gekleurde korrels gemaakt (granulaat) die met behulp van walsen worden verwerkt tot een linoleumvel op een juteweefsel.

Drie linoleummerken

Forbo heeft drie linoleummerken: Marmoleum®, Walton en Artoleum®. Het is verkrijgbaar in 164 kleuren en 11 structuren. Elke kleur heeft zijn eigen recept.
Anders dan vroeger wordt linoleum nu grootschalig geproduceerd via een efficiënt en geïndustrialiseerd productieproces. Maar het ambachtelijke karakter blijft behouden.

Milieukeur

Een Marmoleum vloer heeft een zeer lange gebruiksduur. Er zijn projecten bekend waar Marmoleum al langer dan 30 jaar ligt en er nog steeds prachtig uitziet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Marmoleum wereldwijd is beloond met milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur.
Daarbij heeft Marmoleum de top-milieuklasse 1A volgens Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). Daarnaast voldoet Marmoleum aan de minimumeisen die gesteld worden door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer als het gaat om duurzaam inkopen van kantoorstoffering door de overheid.

LCA model

Forbo hanteert het LCA model (Levens Cyclus Analyse) om de milieu-effecten van zijn producten in kaart brengen. In het model kunnen producten onderling vergeleken worden en geeft inzicht in welke ingrepen een verbetering opleveren in milieutechnisch opzicht.

« Nieuws overzicht