DORMA thinks green

Belangrijke criteria voor de toekomst: daglicht en energie-efficiency.

Tegenwoordig is ecologische verantwoordelijkheid een ‘must’, zeker als het gaat om het gebruik van grondstoffen.

DORMA is zich bewust van deze noodzaak en heeft al verschillende maatregelen getroffen. De volgende stap is om een van de DORMA fabrieken te verbinden met een biogasinstallatie.

Energieverbruik

Bij productontwikkeling geeft DORMA niet alleen prioriteit aan kwaliteit en functionele betrouwbaarheid, maar ook aan het verminderen van energieverbruik. Ook in de productie, administratie en logistiek is DORMA voortdurend op zoek naar verbetering van de interne energiebalans. Door een nieuw transport- en leveringsconcept bijvoorbeeld is de DORMA CO2-uitstoot door vrachtwagenvervoer al met 36% verminderd.

Glazen façades

Met MANET CONSTRUCT zorgen glazen façades voor een ecologisch waardevol microklimaat.

KT carrouseldeur

DORMA carrouseldeuren zorgen voor een effectieve scheiding tussen het interne- en externe klimaat. Energieverlies blijft tot een minimum beperkt, wat een kostenbesparing oplevert met betrekking tot zowel verwarming als koeling.

Producten voor duurzame leefruimte

 
Deurdrangers en automatische deursystemen leveren een extra, belangrijke bijdrage aan energiebesparing doordat ze betrouwbaar afsluiten en daarmee warmteverlies reduceren. Onze ecologische verantwoordelijkheid komt verder ook tot uiting in het feit dat DORMA producten de hoge kwaliteit en lange levensduur bieden die nodig zijn in een duurzaam systeem.

Innnovatief gebouw

 
Infrax West, België - Crepain Binst Architecture - is winnaar van de 2020 challenge award, voortgekomen uit het Kyoto-verdrag, als het meest innovatieve gebouw in 2009. Uitgerust met DORMA automatische deursystemen en glasbeslag.

 
DORMA is gecertificeerd conform ISO 14001 (milieumanagementsysteem) en beschikt over een conformiteitsverklaring conform DIN EN 16001 (energiemanagementsysteem).

 
Wilt u de DORMA Think Green brochure te ontvangen? Mail dan naar marketing@dorma.nl  

« Nieuws overzicht