Duurzaam plaatmateriaal biedt alternatief voor hout

Rockpanel adviseert: gebruik hout, geen bomen.

In Zaltbommel werd een brede schoolproject opgezet dat in de wijde regio én daarbuiten een ‘brede interesse’ wekte omwille van de opvallende architectuur.

Met Rockpanel Woods beschikte de architect over een houtprint die geen eindeloos herhaalde kopie is, maar waarmee de beoogde variëteit in de houtuitstraling kon worden gerealiseerd. Het materiaal is grof, de kleurentonaliteit gevarieerd en de structuur geheel afgestemd op externe toepassingen.
Het resultaat is een echte planken gevel, waarbij het natuurlijke karakter van hout wordt gerealiseerd met een stenen product. Net zo natuurlijk, maar veel duurzamer.

Duurzaam assortiment

Rockpanel Woods toont zich op milieugebied een waardige vervanger en een duurzaam alternatief voor houtproducten. Maar ook alle andere producten in het Rockpanel assortiment bevatten unieke duurzame eigenschappen. Zo hebben alle producten van Rockpanel een stenen oorsprong (basalt) waardoor zij zelfs stabieler zijn dan beton. Basalt is een natuurlijke, minerale grondstof die in ruime mate voorhanden is, maar waar we niettemin spaarzaam mee omgaan. Er is slechts 1 m³ basalt nodig om meer dan 400 m² plaatmateriaal te produceren.

Duurzaam productieproces

Bovendien is het plaatmateriaal volledig recycleerbaar en boet het bij hergebruik niet aan kwaliteit in. Tenminste 25% van de eindproducten bestaat uit gerecycled materiaal. Kortom, Rockpanel plaatmateriaal vormt een buitenschil die voor een evenwichtig effect of een opvallend statement met gedurfde, contrasterende kleuren zorgt, zonder aan de duurzaamheidsaspecten in te boeten.

 
Meer weten over dit duurzame plaatmateriaal? Vraag een monster of brochure aan via www.rockpanel.nl/contact

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie