Technische Unie organiseert Week van de Duurzaamheid

Technische Unie certificeert zich voor niveau 3 op CO2-prestatieladder.

Technische Unie heeft zich recent gecertificeerd voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

In de markt is de CO2-prestatieladder het enige model dat objectief de prestaties van bedrijven op het gebied van CO2-reductie meet.

Zowel de overheid als een groeiend aantal klanten in de installatie- en industriebranche gebruiken de CO2-prestatieladder als hulpmiddel bij het maatschappelijk verantwoord inkopen.
Technische Unie is verheugd met de certificering die past bij de doelstelling om 10% minder CO2 uit te stoten in 2015.

 
Bewustwording

Om het belang van duurzaamheid te benadrukken en de kansen op dit gebied in kaart te brengen, organiseert Technische Unie van 16 tot en met 20 mei de Week van de Duurzaamheid. Met dit initiatief wil Technische Unie bijdragen aan vergroting van de bewustwording bij klanten, leveranciers en eigen medewerkers.

 
 
Duurzaamheid Special

Tijdens de Week van de Duurzaamheid attendeert Technische Unie haar klanten op allerlei manieren op energiebesparende producten en diensten; onder meer via een speciale folder, aantrekkelijke acties en een prijsvraag.

De Duurzaamheid Special, een speciale uitgave van het full colour vakblad Technoscoop dat door Technische Unie wordt uitgegeven, verschijnt ook in die week. Verder biedt de website van Technische Unie veel informatie van leveranciers en zijn er ‘duurzame’ activiteiten in de servicecentra.

 
Duurzame logistiek

Uiteraard krijgt duurzaamheid ook veel aandacht bij de logistieke dienstverlening. Technische Unie is bijvoorbeeld heel succesvol in het reduceren van verpakkingsmaterialen, dankzij het gebruik van kunststof bakken die telkens opnieuw worden ingezet in het traject leverancier klant. Daarnaast heeft Technische Unie de eerste elektrische vrachtwagen aangeschaft ter uitbreiding op het wagenpark.

« Nieuws overzicht