BiSecur maakt van garagedeur een kluisdeur

Hörmann voorziet haar handzenders van nieuw radiosysteem.

Zoals met bijna iedere beveiliging, geldt ook voor de codering van radiosignalen dat coderingen gekraakt kunnen worden.

Vanuit die wetenschap, schakelt (garage)deurenspecialist Hörmann over op een nieuw radiosysteem en geeft haar handzenders tegelijkertijd ook een nieuwe design.

Veiligheidscodes

De handzenders van Hörmann zijn vanaf nu standaard voorzien van het hoogwaardige BiSecur radiosysteem. De codering laat zich het beste vergelijken met die van internetbankieren.
De beveiliging werd ontwikkeld in samenwerking met cryptologiespecialisten van de Ruhr-Universiteit Bochum.

Ontcijferen

‘Zelfs supercomputers zullen duizenden jaren moeten rekenen om de code van één handzender te ontcijferen’, aldus prof. dr. Christof Paar van het Horst Görtz Instituut voor IT veiligheid van de Ruhr-Universiteit in het Duitse Bochum.
Daarmee lijkt het dus uitgesloten dat ‘slimme dieven’ met een laptop op schoot signalen kunnen oppikken en veiligheidscodes kunnen bemachtigen.

Sluitfunctie

Behalve zeer hoge veiligheid biedt BiSecur ook extra comfort. Met een druk op de knop ziet u op de handzender of de garagedeur ook echt gesloten is. Makkelijk als u de deur niet direct in het zich heeft. Daarnaast meldt een speciale sluitfunctie automatisch wanneer de deur gesloten is. Zo kan men zeker zijn dat het sluitbevel ook werd uitgevoerd.

Uiterlijk

Naast de veiligheid wordt ook het uiterlijk van de nieuwe handzenders aangepast aan de tijd. De nieuwe modellen vijf, vier, twee toetsen of één toets, misstaan niet naast de nieuwste generaties MP3-spelers en telefoons. Bovendien liggen ze dankzij ronde vormen goed in de hand.
De afwerking is hoogwaardig met de glanzende coating en boven- en onderzijde in verchroomd metaal. Je vraagt je bijna af: is het een handzender of een modeaccessoire?

« Nieuws overzicht