Alles te overzien en onder controle met nieuwe bedieningspanelen

Nieuwe Gira bedieningspanelen voor de gebouwautomatisering.

Energetisch bouwen en saneren is zonder intelligente gebouwbesturing nauwelijks nog denkbaar. Belangrijk is dat de gebouwtechniek eenvoudig kan worden overzien en bediend.

Hiervoor biedt Gira twee nieuwe bedieningspanelen voor wandmontage: de touchpanels Gira Control 9 Client en Gira Control 19 Client (voor het KNX/EIB-systeem). De cijfers staan voor de beelddiagonaal in inches. Beide apparaten kunnen aan de Gira HomeServer 3 of aan de Gira FacilityServer worden gekoppeld.

Menubesturing

De Gira Interface geeft de afzonderlijke functies overzichtelijk weer en zorgt zo voor een goed overzicht en gemakkelijke toegang. Met een zachte aanraking van het TFT-touchdisplay kunnen processen worden uitgevoerd als het schakelen of dimmen van verlichting, het aansturen van jaloezieën en rolluiken, het opslaan en opvragen van lichtscènes en het luisteren naar muziek.
De menubesturing is gemakkelijk te begrijpen en biedt op beide apparaten snel toegang tot elke gewenste functie.

Display

Alle functies zijn binnen slechts twee menuniveaus bereikbaar. Detailinformatie en specifieke bedieningselementen worden in pop-upvensters weergegeven.
Het display kan uit alle richtingen goed worden afgelezen. LED-achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het display ook onder ongunstige lichtomstandigheden goed zicht- en afleesbaar blijft.

Kenmerken
  • Gira Control 19 Client geeft alarmmeldingen en tijdsverloopdiagrammen weer:
  • Gira Control 19 Client vraagt e-mails op en gebruikt/integreert internettoepassingen;
  • beide clients kunnen in de wand gemonteerd worden en passen visueel bij de schakelaarseries Gira Esprit glas en Gira Esprit glas C;
  • beide clients zijn ook als huisstation voor audiovisuele deurcommunicatie bruikbaar.
Huisstation

De nieuwe touchpanels kunnen de gangbare Gira huisstations aanvullen of deze zelfs vervangen. Voorwaarde daarvoor is installatie van een Gira DCS-IP-gateway, die de signalen van de DCS-bus omzet in IP-netwerkprotocollen.

Oproepsysteem

Via het IP-netwerkprotocol kan de Gira Control 9 Client tevens worden gekoppeld aan het nieuwe Gira Oproepsysteem 834 Plus.
Hierin kan de Client gebruikt worden als dienstruimteterminal, dus als centrale besturings- en bedieningseenheid voor de dienstruimte van een artsenpraktijk of kliniek.

« Nieuws overzicht