Met Besam slimme entree besparen op energiekosten

Pearle heeft scherpe blik op duurzaam winkelbeleid.

Afgelopen weekend werd bij het Pearlefiliaal in Venlo de Besam energiebesparende entree officieel in gebruik genomen. De automatische schuifdeuren zorgen voor een reductie in energiekosten van maar liefst 43%.

Tot voor kort liepen de stookkosten hier echt uit de hand. Met een smalle, diepe winkel ben je vaak aan de voorzijde aan het verwarmen, terwijl je achterin moet koelen.

Werking

De slimme, energiezuinige entree waarover Pearle in Venlo sinds enkele weken beschikt, bestaat uit automatische schuifdeuren, een luchtgordijn en intelligente schakeling. Het systeem treedt pas in werking op het moment dat een klant de winkel binnenstapt. Hierdoor wordt energieverlies voor verwarming of verkoeling in de winkel tot een minimum beperkt.

Prettig klimaat

Niet alleen de energienota valt voor Pearle positiever uit, ook de sfeer in de winkel is verbeterd. Medewerkers vinden het klimaat prettiger: geen tocht en overal een constante temperatuur.
Bovendien hebben we minder last van straatlawaai. Was het voorheen vervelend om vlakbij de entree aan tafel met een klant te zitten, nu maakt het niet meer uit. Daarmee benut je als ondernemer elke kostbare meter vloeroppervlak van je zaak.

Duurzaam winkelbeleid

Klanten waarderen de duurzame entree. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer consumenten zich storen aan openstaande deuren van winkels. Vooral ’s winters wanneer je bij het passeren van de winkel, een muur van warmte ervaart.
Waardering voor ondernemers die zoeken naar goede oplossingen, groeit dan ook gestaag. Aangevoerd door de Stoere Vrouwen (met roze baretten) die met hun koopleger strijden voor duurzaam winkelbeleid.

Voor meer informatie en het complete onderzoeksrapport: www.besam.nl.
Of www.duurzamewinkelstraat.nl.

« Nieuws overzicht