Technische Unie denkt voortaan groen

‘Bij alles wat we doen denken we voortaan groen’.

Begin dit jaar heeft Technische Unie het CO2 Bewust Certificaat van de CO2 prestatieladder gehaald. Met een doelstelling van 10% CO2 reductie in 2015 (t.o.v. 2009) zijn verschillende maatregelen in gang gezet om deze doelstelling te kunnen behalen.

Slimme meters

In het kader van bewustwording worden alle locaties van Technische Unie (47 in totaal) voorzien van slimme meters. Met deze slimme meters is het mogelijk om gemakkelijk en snel inzicht te verschaffen in het elektra- en gasverbruik van een locatie.
Wanneer de laatste ‘hobbels’ vanaf 1 januari 2012 door het kabinet genomen zijn kunnen ook de nog niet aangesloten vestigingen een slimme meter krijgen. Hiermee is Technische Unie dan een van de eerste bedrijven in Nederland die volledig voorzien is van slimme meters.

Besparing

Met deze maatregel kan de bewustwording op energieverbruik gestimuleerd worden zodat onnodige energieverspilling voorkomen kan worden. Hiermee verwachten we een besparing van ruim 2% op het totale energieverbruik te kunnen realiseren. Dit komt overeen met een reductie van zo’n 250 ton CO2 per jaar.

Verlichtingstechniek

Overige maatregelen om CO2 en energie te reduceren zijn o.a. het inzetten van slimme ICT toepassingen en aanpassingen in de warmtehuishouding van het Distributie Centrum.
Hiervoor is o.a. van de zomer het dak deels wit geschilderd. Tevens is het mogelijk geworden om door het toepassen van de nieuwste verlichtingtechniek op ons Centraal kantoor te Amstelveen het elektraverbruik voor verlichting daar met 50% te reduceren.

Andere mogelijkheden

Momenteel is Technische Unie bezig met het inventariseren van andere mogelijkheden om het energieverbruik verder te reduceren.

 

« Nieuws overzicht