Innovatief antwoord op koud verkleven van daken

Coldfixx is een nieuwe dakplaat van Rockwool en hèt antwoord op het koud verkleven van daken met steenwol als basismateriaal.

Met Coldfixx wordt het mogelijk om op een zeer duurzame, brandveilige en akoestisch optimale wijze vlakke daken te isoleren.

Het innovatieve dakisolatiesysteem biedt nieuwe mogelijkheden voor zowel de architect als voor de dakdekker want kunststof- en bitumineuze dakbedekking kan nu dankzij Coldfixx koud worden verkleefd. Dit alles met behoud van de unieke Rockwool kwaliteit en eigenschappen.

Rendabeler

De introductie van Coldfixx betekent niet alleen meer comfort en veiligheid maar ook een snellere montage. Met de nieuwe dakplaat wordt de isolatie van vlakke daken nog rendabeler, met de garantie van dezelfde unieke eigenschappen die gelden voor alle Rockwool producten.
Denk hierbij aan de isolerende werking zonder drijfgassen, de extreem goede dimensiestabiliteit, de hoge warmtecapaciteit, natuurlijk de brandveiligheid en de unieke akoestische eigenschappen.

Zeer stil en ultrasterk

De bescherming tegen geluidsoverlast is één van de topkwaliteiten van Rockwool Coldfixx. Rockwool steenwol levert uitstekende prestaties op alle platte daken dankzij de uitstekende geluidabsorberende werking van steenwol.
Nog een belangrijke rendementsfactor van de Rockwool Coldfixx isolatieoplossing is de goede beloopbaarheid. Coldfixx vormt een drukvaste en stabiele ondergrond waardoor zowel het leggen als afdichten gemakkelijk en veilig verloopt. De geïntegreerde Dual Density Technology toplaag verzekert een uitstekende mechanische weerstand. De hoge ponsweerstand minimaliseert bovendien de kans op beschadiging.

Overige kenmerken
  • krimpen of schotelen door verschillen in temperatuur of vochtigheid niet mogelijk;
  • geen koudebruggen of spanningen in de dakafdichting;
  • hoge warmtecapaciteit gaat opwarming van een gebouw tegen;
  • brandveiligheid gegarandeerd (klasse A2);
  • geen flash-over mogelijk dus nauwelijks bijdrage aan vuurbelasting van een gebouw;
  • minimale rookproductie bij brand;
  • geen giftige gassen tijdens eventuele brand;
  • geen druppelvorming tijdens brand zodat nieuwe brandhaarden niet kunnen ontstaan.

 
Bekijk onze website

« Nieuws overzicht