Boon Edam plaatst hoogste draaideur ter wereld

Technisch hoogstandje van 10 meter in het Solna Shopping Centre in Stockholm.

Boon Edam Zweden komt met een technisch hoogstandje en installeerde een draaideur met een hoogte van 10 meter in het Solna Shopping Centre in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Het fraaie ontwerp, gebaseerd op een Tournex-draaideur met een hoge capaciteit, is de grootste draaideur die ooit werd geĂ¯nstalleerd… tot op heden!

Jaarlijks 7 miljoen bezoekers

Het Solna Centre werd in 1965 geopend. In het voorjaar van 2010 werd er begonnen met een grote renovatie van het uit 1965 daterende Solna Centre. Nu biedt het onderdak aan 120 winkels en restaurants, en zullen er jaarlijks 7 miljoen bezoekers de deuren passeren.

Tournex draaideurmodel

Het gerenoveerde gebouw vroeg om een innovatieve vrijstaande draaideur met een hoogte van 10 meter met opvallende lichteffecten in de kap. Hiervoor werd de hulp ingeschakeld van Boon Edam, die het concept wist te realiseren. Boon Edam baseerde het ontwerp van deze unieke deur op het eigen Tournex-draaideurmodel.

 
 
Meer bezoekers, minder energie

Deze draaideur met een hoge capaciteit kan de verwachte grote dagelijkse bezoekersaantallen bij het shopping centre verwerken. Het 'altijd open, altijd gesloten' principe van de deur zorgt bovendien voor een vermindering van het energieverbruik voor verwarming en koeling van het centrum, waardoor aan de strengste milieuvereisten kan worden voldaan.
De kap van de deur bestaat uit een 2-verdiepingen glazen cilinder met binnencilinder en tussenvloer. In de binnenste cilinder bevinden zich platen met 500 glasvezelverlichtingspunten met aan de buitenring 8 grote ringen met kleur veranderende LED-verlichting met speciale effecten.

« Nieuws overzicht