Fluisterstille en intelligente draaideur biedt veilige toegang

Besam introduceert de SW100 deurautomaat.

De Besam SW100 is een deurautomaat die zich kenmerkt door een fluisterstille en veilige werking, een intelligent sluitsysteem en minimaal energieverbruik.

De draaideurautomaat van Besam leent zich onder meer voor draaideuren in zorginstellingen, ziekenhuizen, appartementencomplexen en andere omgevingen waar toegankelijkheid en comfort van groot belang zijn.

Gecontroleerde beweging

De SW100 is een volledig elektromechanische automaat met koppeling en standaard elektromotor die daarnaast met exact de benodigde hoeveelheid energie wordt bediend. Beide kenmerken dragen bij aan een fluisterstille werking van de deurautomaat.

 
De geïntegreerde elektronische rem zorgt ervoor dat de deurbeweging ook bij abrupt openduwen of door onverwachte windbelasting, gecontroleerd beweegt. Onnodige slijtage aan de automaat wordt hierdoor voorkomen.

 
 
Veiligheid bij blokkering

Opvallend aan de SW100 is het ingebouwde blokkeringsmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat bij eventuele blokkering de open- of sluitbeweging automatisch wordt gestopt en, indien gewenst, in omgekeerde richting wordt voortgezet.
Naast deze veiligheidsfunctie zijn tal van externe veiligheidsensoren leverbaar.

« Nieuws overzicht