IsoBouw introduceert nieuwe universeel inzetbare HR-isolatieplaat

Een KOMO-gecertificeerd daksysteem voor o.a. gekleefde EPDM-dakbedekking.

Tijdens Dakevent 2012 konden bezoekers kennis maken met de nieuwe platdak isolatieplaat van IsoBouw: de PolyTopHR Flex.

Deze isolatieplaat verenigt al het goede in één plaat. PolyTopHR Flex heeft een hoge drukvastheid van 100 kPa en is daardoor goed beloopbaar.
Dankzij de toepassing van het grijze EPSHR-SE isolatiemateriaal isoleert PolyTopHR Flex 20 tot 30% beter. Dit betekent dat bij een dikte van slechts 110 mm eenvoudig de nieuwe Bouwbesluiteis van Rc-3,5 bereikt kan worden.

Vliegvuurbestendig

Ook brandtechnisch is dit nieuwe isolatiemateriaal op het nieuwe Bouwbesluit voorbereid. Brandproeven tonen aan dat zelfs bij een staaldak PolyTopHR Flex een Eurobrandklasse van B-s1-d0 behaalt.
Ook aan overige brandeisen voor het platte dak, zoals vliegvuurbestendigheid en WBDBO, kan met de gebruikelijke details uitstekend voldaan worden.

KOMO-gecertificeerd

PolyTopHR Flex is voorzien van een oranje gekeurde cacheerlaag. Dit is een extra sterk mineraal gecoat polyester-glasvlies waardoor PolyTopHR Flex bij vrijwel alle afdichtingsystemen toepasbaar is.
PolyTopHR Flex is verder het eerste KOMO-gecertificeerde daksysteem voor mechanisch bevestigde isolatie in combinatie met gekleefde EPDM-dakbedekking. Het systeem is uitvoerig getest op windbelasting met meerdere EPDM/lijmvarianten.
PolyTopHR Flex is leverbaar vanaf een dikte van 50 mm in zowel vlakke platen als ook in een afschotsysteem.

Meer productinformatie

Bezoek de website www.isobouw.nl/PolyTop.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie