Brink Climate Systems wint VSK Award Projectenprijs 2012

Brink Climate Systems heeft de VSK Award Projectenprijs 2012 gewonnen met het Renovatieproject Dolomietenlaan Tilburg.

Het betreft een innovatief project waarbij jaren ’70 woningen zijn gerenoveerd naar Passiefhuisniveau.

Met Brink Climate Systems als adviserend fabrikant en in zeer nauwe samenwerking met installateur Kempair Klimaatbeheersing en nog vijf betrokken partijen is dit project succesvol opgeleverd.

 
Adviserend fabrikant 

Brink Climate Systems is zeer vereerd met deze prestigieuze prijs voor productvernieuwing in de installatiebranche. Brink Climate Systems, specialist op het gebied van installaties voor verwarming, koeling, ventilatie en warm tapwater, profileert zich steeds meer als adviserend fabrikant van installatieconcepten in de nieuw- en renovatiebouw; met mooie samenwerkingsprojecten tot gevolg.

Zeven partijen

Het project is door verschillende partijen tot stand gekomen: opdrachtgever TBV Wonen, Remmers Bouwgroep, Gumpp & Maier, Kuin & Kuin Architecten, adviseur Trecodome, Kempair Klimaatbeheersing en adviserend fabrikant Brink Climate Systems.
De doelstelling van het renovatieproject aan de Dolomietenlaan in Tilburg luidde: ‘Het creëren van energiezuinige, duurzame en leefbare woningen die voldoen aan alle huidige en toekomstige bouweisen’, met als belangrijkste pijlers EPC-verlaging, energiebesparing, CO2-reductie, energielabeling voor woningen en een leefbare woonomgeving.

Er is uitgegaan van de PHPP-berekening (PassiefHuisProjectPakket-regeling) omdat die strengere eisen heeft dan het Nederlandse Bouwbesluit. Hierdoor voldoen de woningen ruimschoots aan de toekomstige eisen van het Bouwbesluit per 2012. 

Uitreiking VSK-Award Projectprijs 2012

Op initiatief van de installatiebranche is voor de 13e keer deze jaarlijkse onderscheiding uitgereikt met als doel productvernieuwing in de branche te stimuleren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie