Witte dakbedekking zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Met EVALON-Solar wit levert WeKa duurzame en waterdichte dakoplossingen.

EVALON-Solar is een duurzame milieuvriendelijke dakbedekking die, als enige, door en door is gekleurd en voorzien is van het IBU (Institut für Bau und Umwelt) certificaat.

Deze kunststof dakbedekking is cradle-to-cradle en volledig recyclebaar en kan als zodanig ook voor zwembaden en drinkwateropslag gebruikt worden.

Reflectie

De witte dakbedekking heeft een lage emissiecoëfficiënt dankzij een viltlaag aan de onderzijde, als ook een hoge reflectiecoëfficiënt dankzij de hoogglans reflectielaag aan de bovenzijde.
Zo wordt het onder de dakbedekking niet warmer dan 28 graden.

Alwitra

De Duitse firma Alwitra fabriceert zeer duurzame dakbedekkingsoorten (met IBU keurmerk) plus alles wat maar nodig is voor een compleet dak (af- en doorvoeren, lichtvensters, lichtstraten, randafwerkingen en daktrimmen). De duurzame en degelijke producten zijn in eigen laboratorium ontwikkeld, zijn slim en daarom ook arbeidbesparend.
Alwitra er als enige in geslaagd, tijdens het fabricageproces, de EVALON-Solar dakbaan met amorfe Silicium modulen te integreren. Verder slaagde de firma er als enige in de uitzettingscoëfficiënt van de dakbaan en de Amorfe Silicium aan elkaar gelijk te maken.

Kenmerken
  • EVALON-Solar is de Evalon dakbedekking (diverse kleuren) die fabrieksmatig geïntegreerd is met Amorfe Silicium;
  • voor grote dakvlakken is EVALON-Solar dé juiste oplossing voor een waterdicht dak en tegelijkertijd voor elektriciteitsopwekking;
  • toepassing op extreem licht geconstrueerde daken dankzij het lage gewicht (4,2 kg per m2);
  • dakbanen blijven beloopbaar;
  • door het afschot houdt de regen de Amorfe Silicium lamellen schoon.
Projecten

Samen met de Duitse firma Alwitra heeft WeKa tijdens een groot dakbedekkingsproject op het dak van de Mall in Dubai de EVALON-Solar wit aangebracht.
Vijf scholen in Zoetermeer hebben een combinatie van aan de noordkant een grasdak gecombineerd met de EVALON-Solar wit aan de zuidzijde.
Bijzonder EVALON-Solar dak voor Natuurmonumenten bij het Naardermeer. Het dak ziet eruit als een traditioneel zinken dak maar is EVALON-Solar smalle banen (1,05 in plaats van 1.55 m) met kunststof roefen in dezelfde kleur.

 

« Nieuws overzicht