Goederenheffers van IP Liften in RVS

Voor voedingsindustrie of vochtige omgevingen ook in RVS leverbaar

Speciaal voor de voedingsindustrie of in vochtige omgevingen zijn de goederenheffers van IP Liften ook gedeeltelijk of geheel leverbaar in Roestvaststaal (RVS).

 
RVS is een relatief duur materiaal om een goederenheffer geheel van te maken.  Niet in iedere werkomgeving is het dan ook noodzakelijk om de goederenlift volledig in het RVS uit te voeren. Vaak volstaat het om dit gedeeltelijk te doen; bijvoorbeeld alleen de deuren, de cabinevloer, de wanden en/of de schacht. Hierdoor kan de eigenaar geld besparen en zijn de componenten die het meeste te lijden hebben in die specifieke werkomgeving wel goed beschermd.  Ook bestaande goederenheffers die ooit in staalplaat met poedercoating zijn geleverd kunnen na enige tijd ook geheel of gedeeltelijk gerenoveerd worden met RVS componenten.

Renovatie met RVS

Bij Jadico Specerijen te Rotterdam heeft recent zo’n renovatie plaatsgevonden. Door een verhoging van de productie bleek de bestaande goederenheffer steeds vaker met veel water schoongemaakt te moeten worden. De bedrading en de staalplaat hadden hieronder te lijden. Door waterdichte drukknoppen, waterdichte schachtbedrading en contacten, RVS deuren en RVS schachtcomponenten toe te passen is de goederenheffer weer goed bestand tegen deze nieuwe werkomgeving.

Voor goederen, maar ook voor personen

Goederenheffers van IP Liften zijn speciaal ontwikkeld voor het vervoeren van goederen. De goederenheffer kan verder naar wens zo uitgevoerd worden dat de lift ook geschikt is voor personenvervoer. De Loader Plus heeft dan een RVS drukknoptableau in de kooi met een vasthoudbesturing. De drukknop naast de toegang werkt als overnamebesturing. Verder is de Loader Plus altijd voorzien van een alarmdoormelder in de kooi, deuren met vensters, aangepaste verlichting en een frequentiegeregelde aandrijving.

IP Liften denkt aan het milieu

Natuurlijk zijn de nieuwste uitvoeringen ook milieubewust, de goederenlift is energiezuinig door een geïntegreerde stroomvector regeling en LED verlichtingsbronnen met  tijdschakeling.

« Nieuws overzicht